Dianalund

Dianalund er en stationsby på Sydvestsjælland med 4.013 indbyggere (2018) beliggende i Sorø Kommune. Navnet “Diana” stammer sandsynligvis fra mytologiens romerske jagtgudinde af dette navn, som igen har givet navn til den sjællandske gård “Dianalund”. I 1897 blev en selvejende kristelig forsorgsinstitution, Kolonien Filadelfia, oprettet med henblik på at drive epilepsihospital og nervesanatorium for sindslidende, og i 1901 byggede man en stationsbygning på denne nordlige mark i Tersløse Sogn.

Lokal

Midt i byen er Vestsjællands næststørste indkøbscenter, Dianalund Centret placeret. Centret betjener foruden byens borgere også et stort opland. Desuden ligger en af de største sjællandske folkeskoler, Holbergskolen, i byens sydlige del, ligesom der i tilknytning til Filadelfia er en social- og sundhedsskole. Et af Nordeuropas mest moderne ældrecentre, Degneparken, findes også i byen og et moderne hospice, Hospicegården Filadelfia med 12 sengepladser åbnede i 2010.

Sorø Kommune

Dianalund udgør sammen med Munkebjergby, Ruds Vedby, Sorø By og Stenlille Sorø Kommune. Du kan finde oplysninger om Sorø Kommune på www.soroe.dk.
Dianalund ligger ca. 13 kilometer nord for Sorø og nogenlunde midt på jernbanestrækningen mellem Tølløse og Slagelse.

Offentlig transport

Dianalund Station er beliggende på Stationsvej 3. Her finder du Tølløsebanen med forbindelse til Holbæk, Kalundborg, Roskilde og København med Nordvestbanen.